Cds de contes per a nois i noies

2007

riu-beRiu bé qui riu darrer Barcelona; Tantàgora. Amb Ignasi Potrony, Jordi Palet, Catherine Favret, Albert Estengre, Noeimí Caballer, Roser Ros. Música Marcel Sabaté. Il·lustració Agustí Ros

Recull de contarelles, rondalles, facècies i anècdotes per escoltar. Històries que us entren per les orelles, es fiquen per les butxaques, us omplen els colzes, s’escapen per sota el nas, com el riure..

2006

 colorsContes de tots colors Barcelona: Tantàgora. Amb Martha Escudero, Yoshihira Hioki, Alí Abdelalí, Koumera Diahkaby, Roser Ros. Música CaboSanRoque.

 5 narradors de diverses procedències, expliquen contes de la tradició oral de la seva cultura, que parlen sobre l’origen de les coses. Els contes s’acompanyen de música creada especialment per a l’ocasió.

coloresCuentos de todos los colores Tantàgora. Amb Martha Escudero, Yoshihira Hioki, Alí Abdelalí, Koumera diahkaby, Roser Ros. Música CaboSanRoque.

5 narradors de diverses procedències, expliquen contes de la tradició oral de la seva cultura, que parlen sobre l’origen de les coses. Els contes s’acompanyen de música creada especialment per a l’ocasió.

2008

La-bruixa-Joana-1149388_640x320Plou i fa sol les bruixes es pentinen. Assortit de contes de bruixes. Amb les veus de Patricia McGill, Laura Rodríguez, Esther Subías, Lola Barceló, Roser Ros. Aquest treball reuneix les veus de sis dones que expliquen contes protagonitzats per bruixes acompanyats per música vocal. Dotze contes de la tradició oral catalana, una bona oportunitat per conèixer allò que la gent ha cregut i ha imaginat sobre les bruixes, i les pors que han generat la seva presència. El cd va acompanyat d’un llibre on hi trobareu les versions escrites dels contes a càrrec de Roser Ros i tot plegat amenitzat per versions de melodies tradicionals catalanes versionades a ritme de jazz  per Laia Porta.

2009

gegnatsSón moltes les cultures que han provat d’explicar-se l’origen del món a través de diferents mites. I la nostra no n’és cap excepció. Procedent d’un substrat cultural grecoromà i cristià, el repertori etnopoètic de les terres de parla catalana és ple de personatges directament vinculats a la descendència de Gea i Urà, coneguts com a titans, cíclops i gegants. Les trifulgues d’aquests personatges grans i babaus permet a lectors i escoltadors prendre consciència que l’astúcia és un dels recursos que posseïm els de talla petita quan ens enfrontem a la gegantina beneiteria, fet que ja va quedat ben palès en el combat de David contra Goliat. Enguany, un narrador (Blai Senabre) i tres narradores (Mon Mas, Mercè Rubí i Roser Ros)  han posat veu a velles històries amb ganes de fer-les sentidores als nois i noies que les vulguin escoltar i també a totes les persones que encara no han perdut les ganes d’aprendre dels contes i de les paraules de utilitzem per explicar-los. I per aquells que no els fa mandra llegir, dins les pàgines del llibre, podran trobar-hi escrits els textos d’aquestes velles rondalles (a càrrec de Roser Ros), amanits amb les il·lustracions d’Arnal Ballester. Com en treballs anteriors, una pinzellada musical al CD dóna el toc sonor al cd que acompanya el llibres, del tot idoni per fer més palès el parentiu existent entre la paraula dita i la música.

PREMI CONCA CULTURA POPULAR 2010

2010

Aquest llibre CD, destinat a nens i nenes de 4 a 10 anys, és un recull d’embarbussaments i mimologismes provinents de la tradició oral i també de contes d’autor (Roser Ros) on els animals són els protagonistes. Com els altres títols de la col•lecció, el llibre inclou un CD on quatre veus (Gina Martí, Mariona Trenchs, Raimon Carreras, Roser Ros) expliquen les històries que es poden llegir al llibre. En aquest cas, la narració s’acompanya amb apunts musicals de saxo a càrrec de Jordi Prats. La part escrita, a càrrec de Roser Ros, s’acompanya d’unes breus pinzellades visuals a càrrec d’Irenen Bordoy. El contingut d’aquest CD està pensat per entretenir i també per educar; alguns dels relats inclosos tenen un punt crític ja que presenten desigualtats i injustícies que es resolen a favor del que aparentment està més desprotegit. Aquests relats han format i formen part de la cultura de tots els pobles i sempre han estat presents en la vida de grans i petits.